ScaleAQ og Servi inngår strategisk samarbeid om CleanPump

ScaleAQ og Servi Group har signert en distribusjonsavtale for CleanPump, en dødfiskoppsamler utviklet og produsert av Servi. Denne avtalen gir ScaleAQ eksklusiv rett til salg og markedsføring av CleanPump, mens Servi vil fortsette som produsent av pumpen.

CleanPump ble først introdusert av Servi i 2021 som en kompakt og effektiv løsning for håndtering av dødfisk i oppdrettsanlegg. Siden den gang har Servi solgt over 40 enheter av CleanPump til store oppdrettere over hele verden, inkludert Norge, Canada, Island og Færøyene. Produktet har blitt kontinuerlig forbedret basert på tilbakemeldinger fra kunder.

Servi Group gikk aktivt inn i havbruksbransjen for rundt to år siden med lanseringen av CleanPump, som skiller seg ut fra andre løsninger ved at dødfiskoppsamleren enkelt kan flyttes fra merd til merd. CleanPump har en effektiv og automatisk løsning som suger den døde fisken fra innsiden av merden og opp til overflaten.

Basert på erfaringene har Servi nå valgt å justere kursen. De har ikke lenger ambisjoner om å utvikle sin egen produktportefølje innenfor denne næringen, men heller å være produsent av CleanPump og lignende utstyr som passer til deres kompetanseprofil. Med sin ingeniør- og systemkompetanse fra offshore-industrien har de også stor tro på at de kan delta i utviklingen og leveringen av nye løsninger i tett samarbeid med kundene.

Bilde: Fra venstre, Alf Eidsvik Project Director ScaleAQ Seabased, Audun Fjeldvær CEO ScaleAQ Seabased, Tom Arne Solhaug, CEO Servi og Henning Midttun  konsernsjef i Servi og , leder for forretningsutvikling og havbruk i Servi.

CleanPump passer fint inn i ScaleAQs portefølje.

I den nye distribusjonsavtalen tar ScaleAQ over ansvaret for distribusjon og markedsføring av CleanPump.

-Vi opplevde stor interesse fra aktører i næringen. Det ble raskt klart for oss at ScaleAQ er den beste kandidaten til å ta CleanPump videre ut i markedet, med deres størrelse og lokale tilstedeværelse i Norge og internasjonalt. Selskapet har betydelig større ressurser til å selge dette produktet i større volum enn det vi har fått til,” sier Tom-Arne Solhaug, CEO i Servi Group.

-Vi gleder oss over å ha fått til dette samarbeidet og denne avtalen med Servi Group,” sier Audun Fjeldvær, CEO i ScaleAQ Seabased.  CleanPump er gjennom omfattende bruk og tilhørende videreutvikling et svært solid og driftssikkert produkt. Løsningen bidrar til redusert rømningsfare, bedre HMS og ytterligere effektivisering av dødfiskoppsamling ute på havet.

CleanPump passer fint inn i porteføljen til ScaleAQ, og selskapene deler mange av de samme verdiene som vektlegger kvalitet, sikkerhet og løsningsorientering. Vi ser nå frem til et godt samarbeid med Servi og en relansering av CleanPump under AquaNor kommende uke. Pumpen vil være utstilt på vår stand på Skansen, hvor vi har et fullskala anlegg utstilt, inkludert flytekrage, forflåte med vannfôring, SmartSpreader, Moen Marin-båter og mye mer

Om ScaleAQ Seabased
ScaleAQ Seabased, som er en del av ScaleAQ Group, er en ledende global teknologileverandør som leverer og produserer komplette anlegg for oppdrettskunder i mer enn 40 land. Med tilstedeværelse i Norge, Skottland, Polen, Island, Chile, Canada, Tasmania og Vietnam, har selskapet rundt 650 dedikerte ansatte.

Om Servi
Servi er Norges største leverandør av hydraulikk til offshore- og marineindustrien, i tillegg til forsvarsindustrien og landbasert industri. I en tid der samfunnet satser stort på bærekraftig energiproduksjon, tar vi ansvar for en bærekraftig fremtid ved å bidra til løsninger som er energibesparende og reduserer utslipp. Selskapet har avdelinger i Ski, Kongsberg, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ulsteinvik, Trondheim og Rissa.

Audun Fjeldvær, CEO i ScaleAQ Seabased