ScaleAQ fortsetter å investere tungt i vekst og lokal tilstedeværelse på Rørvik

Som en ledende leverandør av teknologi og utstyr til oppdrettsnæringen fortsetter ScaleAQ sin satsning på Rørvik i Nærøysund kommune.

Med etablering av en ny monteringsbase for flytekrager og et forankringslager som ferdigstilles gjennom høsten 2023, samt innflytting i et nytt næringsbygg på Marøystranda, styrker ScaleAQ sin tilstedeværelse og engasjement for å levere førsteklasses service til kunder og samarbeidspartnere.

Rune Blomstervik, Special Advisor ScaleAQ og Pål Espen Holthe, Servicetekniker ScaleAQ

Bilde: Rune Blomstervik, Special Advisor ScaleAQ og Pål Espen Holthe, Servicetekniker ScaleAQ

Antallet ansatte har økt fra 2 til 12 personer med opprettelsen av monteringsbasen i Nærøysund. Men det stopper ikke der. ScaleAQ vil samlokalisere seg med Moen Marin, Mekon og Rørvik Marina i det innovative næringsbygget på Marøystranda. Dette toppmoderne anlegget vil inneholde fasiliteter som lager, elektronikklaboratorium, verksted, kontorer og felles kantine. Gjennom dette initiativet ønsker ScaleAQ å styrke utviklingen, skape synergier og fremme samarbeid mellom partene i Marøystrand næringsområde.

“Næringsbygget vil være et sentrum for kompetansedeling, innovasjon og bærekraft i akvakulturnæringen,” sier Audun Sivertsen Fjeldvær, CEO i ScaleAQ . “Vi er stolte av å være en del av denne spennende utviklingen og ser frem til å bidra til regionens vekst og fremgang.”

Siden etableringen av monteringsplassen i 2022 har ScaleAQ med stor suksess produsert og levert flere titalls flytekrager, noe som har resultert i en betydelig ordrereserve. Den lokale tilstedeværelsen er av stor betydning for både ScaleAQ og våre kunder. Ved å være tett på kundene kan vi sikre høy kvalitet på tjenestene samtidig som transporten av ferdigstilte flytekrager og andre produkter reduseres. Dette bidrar til å redusere klimaavtrykket og fremme bærekraftige løsninger.

En viktig del av ScaleAQs satsning i Rørvik er å skape lokale arbeidsplasser, inkludert stillinger som krever spesialiserte ferdigheter som for øyeblikket ikke er tilgjengelige i regionen. Vi ønsker å oppmuntre unge voksne til å flytte til området og bidra til utviklingen av en dyktig arbeidsstyrke med et bredt spekter av kompetanse.

ScaleAQ fortsetter å være en ledende leverandør av utstyr og teknologi til oppdrettsnæringen, og den økte satsingen på Rørvik er et tydelig bevis på vår forpliktelse som pålitelig og lokal samarbeidspartner.

Audun Fjeldvær, CEO ScaleAQ