Verdens største notvasker har ankommet ScaleAQ på Hestnes

I disse dager monteres verdens største notvaskri på Hestnes. Den første vasken i den nye vaskemaskinen vil allerede være i drift i løpet av kort tid. Ingen andre selskap i verden har tatt i bruk en slik vasker.

Den nye notvaskeren er seks meter høy og 70 kubikk. Den veier 25 tonn; med 10.000 liter vann får den en totalvekt på 57 tonn (inkludert skitten not).

Det er ikke småtteri som settes i sving når nota skal vaskes og tørkes. Våre dyktige ansatte i ScaleAQ på Hestnes har 30 års erfaring med notvask, desinfisering, reparasjon og impregnering på alle typer oppdrettsnøter.

For å henge med i utviklingen i havbruksnæringen er anlegget vårt på Hestnes under kontinuerlig modernisering og oppgradering. I 2005 satte vi opp en notvasker på 30 kubikk, i 2015 53 kubikk – og nå i 2022 hele 70 kubikk.

 FOTO: LENA JØRGENSEN

Avdelingsleder not, Vidar Skarpnes er svært fornøyd med å ha fått den nye vaskeren på plass

Tar imot opp til 1.000 oppdrettsnøter i året

Våre ansatte på Hestnes tar imot ca. 400 til 500 skitne nøter i året. I tillegg kommer alle de nye nøtene som vi produserer i ScaleAQ. Det er kanskje mellom 200 til 500 i året. Til sammen er det opp mot 1.000 nøter innom i løpet av et år.

De skitne nøtene skal vaskes, kontrolleres og repareres. I tillegg skal nota eventuelt dyppes i impregneringsbad, vakuumbehandles i impregnator eller kun tørkes.

Deretter skal nota pakkes, tausettes og sendes til kunde.

Nøtene blir større, kravene blir strengere og derfor svært viktig for ScaleAQ å tilby våre kunder den beste teknologen og kompetansen som finnes på markedet.