ScaleAQ satser i Rørvik

ScaleAQ etablerer seg med monteringsanlegg for flytekrager og samlokaliserer med Mekon i Rørvik.

Fjerde monteringsplass for flytekrager i Norge

– Vi styrker nå tilstedeværelsen med monteringsanlegg for flytekrager, i tillegg til å utvide lagerkapasiteten i området, forteller Rune Blomstervik, Rådgiver i ScaleAQ.

– Nærhet til kunden er viktig på mange måter, spesielt med tanke på reaksjonstid og redusert transport. Rørvik blir den fjerde monteringsplassen til ScaleAQ i Norge, og vil dermed kunne betjene leveranser for Nærøysundet, og kommunene langs Helgelandskysten. Flytekrager kan ha hele 200 meter i omkrets. Med så store konstruksjoner er det en fordel å montere flytekragene så nære kunden som mulig. Det reduserer transportbehovet til de ferdigbygde flytekragene.

– Vi har en økende etterspørsel etter våre løsninger den siste tiden. Nå er vi er i ferd med å ferdigstille en leveranse til SalmoNor som er lokalisert bare noen kilometer unna. Nylig sendte vi nye flytekrager til Bjørøya sin nye lokalitet «Hellerflesa» som ligger ved Leka. Vi regner med å bygge mange flere i løpet av året, og har allerede bestillinger inne på flytekrager som skal leveres i 2023.

Samlokalisering med Mekon

Samtidig med etablering av monteringsplassen flytter ScaleAQ inn i Mekon sine lokaler som straks står ferdige. Her vil verksted og lager bli etablert.

– Mekon er en viktig samarbeidspartner for oss, sier Geir Erik Bogø, Regionsleder i ScaleAQ. De har blant annet vært sterkt delaktig i utvikling av vannfôringsanlegget vårt, og deltar i flere utviklingsprosjekter vi har gående.

Fra monteringsplassen i Rørvik

Ønsker å bidra til lokalsamfunnet

– Vi håper at vår styrkede satsing i Rørvik bidrar til å skape enda flere lokale arbeidsplasser, og gjerne arbeidsplasser med en annen type kompetanse enn det regionen har i dag – håpet er å bidra med å legge til rette for at unge voksne flytter til regionen. Fra før har Pål Espen Holthe, Tobias Hanssen Busch og Joakim Williksen startet opp lokalt på Rørvik, og håpet er at enda flere vil bli med på laget fremover.

For å bidra ytterligere utover nye lokale arbeidsplasser har vi også gått inn som sponsor for Rørvik håndball og fotball. Sponsoransvarlige Vidar Knoff, Rørvik fotball og Leif Oskar Olsvik, Rørvik håndball er svært fornøyd med å ha ScaleAQ som sponsor.

– Vi er helt avhengig av sponsoravtaler med næringslivet for å opprettholde og videreutvikle vårt idrettstilbud til barn, ungdom og unge voksne. Under pandemien har vi sett at flere unge faller utenfor, og vi ser det derfor som svært viktig å støtte lokale idrettslag som jobber med rekruttering og inkludering.

For mer informasjon kontakt:

Geir Erik Bogø / geir.bogo@scaleaq.com / 900 71 350
Rune Blomstervik / rune.blomstervik@scaleaq.com / 975 48 758

Bilde av Rune Blomstervik

Rune Blomstervik, Rådgiver i ScaleAQ

Bilde av Geir Erik Bogø

Geir Erik Bogø, Regionsleder i ScaleAQ