Møt oss på AquaNor 2021

ScaleAQ deltar på årets AquaNor, både fysisk og digitalt. Møt oss på Skansen, i Spektrum (A-167), eller på vår digitale stand.

Vi gleder oss ekstra mye til årets AquaNor! Ikke bare fordi vi har sittet på hver vår kant i halvannet år uten mulighet til å møtes fysisk, men fordi vi har så mye å vise dere.

På Skansen stiller vi med et nesten fullskala anlegg. Årets messeflåte, Nova Concrete, skal til Island og er laget for å tåle ekstra tøffe forhold, flytekragen FR560 (157m med 400mm bunnring) blir spekket med det meste av ekstrautstyr, og bransjens siste kjendis AQS Tor beærer oss med sitt nærvær. Vi har en rekke lanseringer og oppdateringer vi gjerne vil snakke om – blant annet vår nye SmartSpreder som lar deg bestemme kastlengden på pelleten.

Hovedteltet vårt er rigget for både gode faglige diskusjoner med blant annet en full operatørstasjon og sitteplasser for gode samtaler. Vi gleder oss til å se deg!
AquaNor 2021 - næringens viktigste møteplass
Møt oss på AquaNor 2021

Klikk på kartet for å forstørre.

Kalender

Tirsdag 24. august

10:00
Messen åpner

Møt oss på Skansen, eller på stand A-167

Onsdag 25. august

08:15–09:45
Frokostseminar på Solsiden, Beddingen 16
Tema: Nær fremtid innen havbruk

09:30–11:00
Brunsjseminar på Solsiden, Beddingen 16
Tema: Ikke-medikamentell avlusing i 2021 og fremover

10:00
Messen åpner
Møt oss på Skansen, eller på stand A-167

Torsdag 26. august

08:30–10:00
Frokostseminar på Solsiden, Beddingen 16
Tema: Den diffuse delen av havbruk

09:25–11:00
Brunsjseminar på Solsiden, Beddingen 16
Tema: Bærekraft i havbruk: Taksonomi, økonomi og hybridisering

10:00
Messen åpner
Møt oss på Skansen, eller på stand A-167

12:00–13:15
Digitalt seminar av NCE Aquatech Cluster
Tema: Fra avfall til ressurs – gjenvinning og verdi av plast i oppdrettsnæringa.
Hanne Digre, Direktør for bærekraft i ScaleAQ deltar.

16:00
Dåp av AQS Tor på Skansen
Båten vil være åpen for omvisning

Fredag 27. august

10:00
Messen åpner
Møt oss på Skansen, eller på stand A-167

15:00
Takk for i år

Lanseringer

Tradisjonen tro har vi flere spennende lanseringer under årets AquaNor:

SmartSpreader

Vår nye spreder vil la deg velge kastlengden på pelletene. Den nyutviklede sprederen vil både distribuere fôret over hele merdoverflaten, på en enda mer skånsom måte enn dagens luftdrevne spredere. Vår programvare, FeedStation, vil la deg bestemme nøyaktig kastlengde eller definere et mønster som sikrer at hver eneste kvadratmeter av merden er dekket. Smartspredere vil være utstilt på Skansen og du kan komme innom for å styre denne fysisk eller ved hjelp av våre digitale simuleringsverktøyer.  

Orbit HD Mobile Camera System

For første gang presenterer vi vårt mobile digitale inspeksjonskamerasystem. Styring, skjerm og kamerakobling er samlet i enn vanntett koffert som lett lar deg transportere kameraet til tanken eller merden du ønsker å inspisere. Kofferten har mulighet for opptak og lagring av videobildene og kan kobles til alle digitale Orbit-kameraer.   

CIU (Pen Interface Unit)

Infrastrukturen på merdkanten er avgjørende for hvilke smarte komponenter som kan monteres og brukes. Vårt nyutviklede kabinett CIU er modulært. Dette gjør at tilpasninger til nytt utstyr blir langt enklere. Kobling av sensorikk som oksygen, salinitiet, strøm og annet blir ekte plug & and play. Det modulære designet vil også gjøre vedlikehold langt enklere.  

Knowledger

Har du noen gang lurt på hvorfor merd 3 gjør det dårligere enn merd 6, eller hvorfor lokalitet A historisk sett gjør det bedre enn alle andre lokaliteter i regionen? Knowledger er utviklet for å besvare nettopp dette. Knowledger vil vise deg alle dine tapte fôringsmuligheter, på tvers av lokaliteter og regioner. Ved å overvåke alle planlagte og uforutsette aktiviteter, fôringen og miljøparametere, inkludert operatørens håndtering av disse er Knowledger ett effektivt verktøy for historisk forståelse, læring og optimal biologisk prestasjon.  

Orbit HD Fixed Camera

Den siste tiden har kamerabruken i merden endret seg. Fra å skulle hjelpe operatøren til å vurdere fiskens appetitt og gjennomføre enkle inspeksjonsoppgaver til pelletdeteksjon, lusetelling, biomassemåling og andre avanserte oppgaver. Orbit HD Fixed er et kamera med ekstrem lysfølsomhet som er ment for fastmontering i merden. Ett låst punkt vil gjøre det lettere å få reliable målinger som igjen kan danne grunnlag for avanserte videoanalyse.  

Kan brukes i merd eller lukkede anlegg.   

Orbit HD Fixed er vårt første kamera der utviklingen har fokusert på bruk i lukkede systemer. Spesialtilpassinger på brikke, linse og hus gir ett synsfelt på hele 120 grader, sammen med den ekstreme lysfølsomheten betyr det at kameraet er ideelt for bruk i lukkede tanker på land eller sjø.

Seminar

Onsdag 25. og torsdag 26. august holder vi en rekke seminarer på Solsiden, (Beddingen 16). Pga. smittevern er det krav om påmelding. Meld deg på under.

Onsdag 25. august

08:15–09:45
Frokostseminar:
Nær fremtid innen havbruk: Eksponert og lukket

Havbruk er som det alltid har vært, i utvikling. To viktige områder er lukkede systemer enten på land eller i sjø og oppdrett på mer eksponerte lokaliteter. Vi vil presentere ScaleAQ sine tanker om premisser og forutsetninger for hvordan lykkes med disse med praktiske eksempler.  

08:15–08:45    Servering av lett frokost
08:45–09:15    Sesjon 1: CAS (Closed Aquaculture Systems)
09:15–09:45    Sesjon 2: Eksponert oppdrett

09:30–11:00
Brunsjseminar:
Ikke-medikamentell avlusing i 2021 og fremover

Termisk avlusing, den mest brukte metoden innen IMM stod inntil nylig i fare for å bli fjernet som en mulighet. Hvordan havnet man i en situasjon der den foretrukne metoden var i ferd med å bli avviklet og hvordan unngå å havne i samme situasjon på nytt. Samtidig har Skamik 1.5 levert meget gode avlusingsresultater og den nye teknologien Wellfighter i kombinasjon med ferskvann tillater en dramatisk reduksjon i den totale behandlingstiden. ScaleAQ og Moen Marin vil snakke om utvikling og dokumentasjonsarbeid for Thermolicer®, Skamik og Wellfighter. Kan de kombineres?

09:30–10:00    Servering av lett brunsj
10:00–10:30    
Sesjon 1: Thermolicer® i 2021
10:30–11:00      Sesjon 2: Spyleteknologi, Wellfighter og Skamik

Torsdag 26. august

08:30–10:00
Frokostseminar:
Den diffuse delen av havbruk: Bærekraft og digitalisering

De fleste av oss liker å forholde oss til det vi forstår, ofte det vi kan se, og ta på. Det er finnes imidlertid helt avgjørende aspekter innen havbruk som ikke alltid oppleves som like håndfaste. To av disse er bærekraftsbegrepet og bruken av digitale løsninger. I dette frokostseminaret vil vi gjøre det diffuse litt mer håndfast. Hva gjør ScaleAQ innen bærekraft og hvorfor er det viktig for oppdretterne, og hva betyr ScaleAQ sin digitale satsning for fremtidige muligheter i næringen.  

08:30–09:00    Servering av lett frokost
09:00–09:30    Sesjon 1: Bærekraft
09:30–10:00     Sesjon 2: Digital

09:25–11:00
Brunsjseminar:
Bærekraft i havbruk: Taksonomi, økonomi og hybridisering

Dagens investeringer vil ha påvirkning på ditt fotavtrykk og økonomi i årene som kommer. Det regulatoriske kommer bølgende innover næringen, bærekraftig finansiering er allerede et begrep og teknologien er i stadig utvikling. Hør mer om disse temaene og hvordan Moen Marin jobber med state-of-the art teknologi på dagens fartøy og hvordan dette kan tilpasses beste teknologivalg i fremtiden.

09:25–09:55    Servering av lett brunsj
09:55–11:00     
Foredrag

Billetter

I år er det et begrenset antall billetter til AquaNor – vi anbefaler derfor at folk ordner billetter selv.