Midt-Norsk Havbruk signerer ny betongflåte fra ScaleAQ

To år etter forrige leveranse til Midt-Norsk Havbruk, velger selskapet på nytt ScaleAQ som leverandør av en ny fôrflåte.

Midt-Norsk Havbruk, som er en del av NTS-gruppen, signerte nylig en avtale om kjøp av en fôrflåte av typen Nova Concrete fra ScaleAQ. Flåten måler 40×20 meter, er sertifisert for en signifikant bølgehøyde (Hs) på 4,5 meter, og kan laste 600 tonn fôr fordelt på åtte siloer.

Flåten leveres med åtte linjers fôringsanlegg, ScaleAQs markedsledende ensilasjesystem og Barge control software. I tillegg beholder Midt-Norsk Havbruk sine kundespesifiserte løsninger med blant annet to innfelte båttrapper for lett adkomst, og D-fendring på yttersiden av flåten.

– Det at Midt-Norsk Havbruk kommer tilbake etter kort tid og ønsker å bestille sin andre betongflåte, er en tillitserklæring til oss som leverandør. Vi er svært takknemlig for tilliten de viser til oss, vårt flåtekonsept og vår produktportefølje. – Det er tydelig at sammenslåingen til ScaleAQ gir gode synergier for oss og havbruksnæringen, forteller Rune Blomstervik, rådgiver i ScaleAQ.

Midt-Norsk signerer ny betongflåte fra ScaleAQ

Frank Øren og Rune Blomstervik etter signeringen.

– Flåten skal ligge på de mest værharde lokalitetene våre, sier daglig leder i Midt-Norsk Havbruk, Frank Øren.

Betongflåten vi kjøpte tidligere fra ScaleAQ, har ligget værhardt til nord-vest for Leka. Vi har gjennom denne flåten sett fordelene med å ha god plass for komfort til våre ansatte, samt større lagringsmuligheter av arbeidsutstyret. Behovet for enda en flåte meldte seg, og ved bestillingen av denne flåten med høyere HS-klasse, gir det oss en økt fleksibilitet i fremtiden om vi skulle se etter nye lokaliteter lengre ut i havgapet. Vi holder for tiden på med flere spennende prosjekter med ScaleAQ, og vi er veldig fornøyde med samarbeidet.