ScaleAQ er stolt samarbeidspartner i iFarm-prosjektet

Tidligere i år satte Cermaq ut den første fisken i iFarm-prosjektet. Nå har de laget en kul og informativ film som viser frem prosjektet.

Vi i ScaleAQ har designet iFarm systemet basert på den anerkjente Midgard®-teknologien. I tillegg til flytekrage, vinsjer, Midgard-notposer, består systemet av; not-tak og not-tube og tubeflyter tilpasset grensesnittet mot iFarm-enheten som er plassert i inngangen til not-tuben.

Videre er det også levert et tilpasset vannforingssystem, kamera og annet utstyr for å optimalisere fiskens vekst og trivsel. ScaleAQ har også tatt ansvaret for risikoanalyse og sertifisering av systemet.

Film: Cermaq

Bildegjenkjenning og identifisering av hver enkelt laks, er levert av Biosort. iFarm overvåker status og utvikling på hver enkelt fisk i en merd. Fisken kan sorteres ut, og kun fisk med behov vil bli behandlet. iFarm muliggjør et skifte fra gruppebaserte operasjoner til individbasert omsorg – til bedre fiskehelse og -velferd i oppdrettsnæringen.

Dette er vi i ScaleAQ stolte over å delta i!

Alle leveranser til iFarm følger NYTEK og NS9415, hvor DNV-GL har bidratt med produktsertifiseringen av hovedkomponenter og ekstrautstyr. Cermaq er tildelt fire utviklingskonsesjoner for iFarm.