Eidsfjord sjøfarm velger trådløs overføring av HD-bilder

Når Eidsfjord sjøfarm skulle investere i HD kameraer tidligere i år var trådløs overføring av HD bildene fra merd til flåte en viktig forutsetning.

Etter å ha spurt flere leverandører om løsning falt valget på ScaleAQ og i mai i fikk Eidsfjord sjøfarm installert nye HD kameraer på lokaliteten Russelva.

Lokaliteten har 12 merder og det er rundt regnet 300meter fra ytterste merd til flåten.

– Løsningen har fungert meget bra forteller Roger Simonsen, Daglig Leder i Eidsfjord Sjøfarm. Bildene er krystallklare og det derfor enkelt å se pellet, og vurdere appetitt. Vi er også veldig fornøyd med den trådløse løsningen fra merd til flåte. Bildene har samme kvalitet som med kabler, løsningen har vært stabil og klargjøring i forbindelse med håndtering av fisk er effektiv.

Faktisk er vi så fornøyde med løsningen at vi denne uken bestemte oss for å oppgradere enda en lokalitet med kamerautstyr fra ScaleAQ.

– Om man bør velge en trådløs løsning avhenger av forholdene og infrastrukturen på lokaliteten, Odd Ronald Olsen, regionleder nord i ScaleAQ

Med trådløse sendere på merden og mottagere på flåten eller land blir det veldig enkelt å flytte kamerautstyret ved operasjoner som for eksempel avlusing og notvask. Vår trådløse løsning er enkel å installere og  har vist seg stabil over tid både hos Eidsfjord og andre og vi er veldig glade for å motta nok en ordre fra Eidsfjord.

Her kan du lese mer om trådløs overføring av HD-bilder