Hybridisering i havbruksnæringen

Hybridisering i havbruksnæringen: Nå kan du redusere drivstofforbruket med 60%.

Hybridisering i havbruksnæringen bidrar til å redusere miljøutslipp, forbedre arbeidsmiljøet og er økonomisk gunstig. ScaleAQ introduserer nå et skreddersydd hybridsystem for havbruksnæringen.

— Vårt nye system, Hybrid Power System, overholder alle kravene fra myndighetene og inkluderer vårt egenutviklede Energy Management System, innleder Leon Erik Heinesen, Manager, Electrical and Automation Engineering i ScaleAQ.

Lavere drivstofforbruk

Havet er en av jordens viktigste matkilder, og akvakultur er en av de mest bærekraftige måtene å drive matproduksjon på. For ScaleAQ betyr det at utviklingen i næringen må skje med bærekraft i fokus.

Hybrid Power System er utviklet for å forsyne fôrflåtene med en høyteknologisk løsning som reduserer forbruket av brennstoff og minsker utslippene.

— Faktisk kan du redusere drivstofforbruket med inntil 60 %, forklarer Heinesen.

I tillegg til miljøfordeler som lavere drivstofforbruk byr systemet på flere goder, som mindre driftstid på generatorer.

— Det gir også mindre vedlikehold av generatorer. I tillegg går systemet på et av markedets sikreste batterier, som er DNV-GL-godkjent, utdyper han.

Slik fungerer det

Heinesen forklarer at systemet fungerer ved å kombinere batterier med dieselmotor. På den måten kan man kjøre dieselmotoren på det optimale belastningspunktet samtidig som lading av batterier og drift av flåten pågår.

— Når batteriene er fulladet vil systemet automatisk gå over til batteridrift og stoppe dieselen.

Hjernen i systemet

ScaleAQs egenutviklede Energy Management System beskrives som selve hjernen i systemet av Heinesen.

— Energy Management System gir både systemovervåking, generatorkontroll og full oversikt over effektforbruket, blant annet, forteller han sammen med sivilingeniør Edvin Hatlevik, som er senior automasjonsingeniør og programmeringsansvarlig i ScaleAQ. Hatlevik rekker også frem et annet innovativt aspekt ved systemet – simuleringsverktøyet.

— Med ScaleAQs egenutviklede simuleringsverktøy kan du simulere forventet brennstofforbruk, batterilevetid og antall dieselmotorer blant annet. Resultatet kan for eksempel brukes til å optimalisere systemet.

Hybrid batteri helfigur bilde

Én leverandør gjennom hele prosessen

Det er flere fordeler med å velge ScaleAQs Hybrid Power System. Én av dem er at kunden bare trenger å forholde seg til en leverandør gjennom hele prosessen.

— Som kunde slipper du å forholde deg til flere ulike leverandører. ScaleAQ bistår gjennom hele prosessen med alt fra design og utvikling, til installasjon, opplæring, service og vedlikehold, forteller Heinsesen.

Tilpasses deg

Heinesen forteller at ScaleAQ tilpasser Hybrid Power System til flåten. Med utgangspunkt i både tekniske og økonomiske studier kan ScaleAQ hjelpe deg å velge den beste konfigurasjonen for både nyinstallasjon og ettermontering.

— Vi kan blant annet tilpasse oppsettet til batteri racket og sørge for at batteriene er tilpasset den tilgjengelige plassen du har, avslutter han.

Fra venstre: Leon Erik Heinesen, Manager Electrical and Automation Engineering og Edvin Hatlevik, Senior automasjonsingeniør i ScaleAQ.

Hybrid batteri closeup

Batteri-rack