Offisiell åpning av ScaleAQ Circular på Frøya

Vi har gleden av å kunngjøre den offisielle åpningen av ScaleAQs nye resirkuleringsanlegg, ScaleAQ Circular, på Hammarvika på Frøya, 25. september. Anlegget er plassert i en 800 kvadratmeter stor hall og markerer et viktig skritt mot en mer bærekraftig fremtid for oppdrettsnæringen. Vi i ScaleAQ satser på gjenbruk og resirkulering av utstyr på en måte som aldri tidligere har vært gjort i vår bransje, og etablerer det største anlegget for dette formålet i sitt slag.

Dato: 25. september
Kl: 12:00
Sted: Hammarvika, Frøya

En ny æra for bærekraftig produksjon

Vi fokuserer nå på mer bærekraftige produksjonsmetoder og materialvalg. ScaleAQ produserer flere hundre flytekrager i året, som utgjør en betydelig mengde plast og andre materialer. Nå tar vi et større ansvar og profesjonaliserer ytterligere i hvordan materialer håndteres. Mye av utstyret som skiftes ut er av høy kvalitet og kan gjenbrukes eller resirkuleres. I mange tilfeller kan mindre deler byttes ut for å forlenge levetiden til flytekragene.

En ny oppgave som ScaleAQ tar er å kverne plasten slik at resirkulert materiale kan brukes til å lage nytt utstyr. Dette vil vi gjøre ved hjelp av en mer effektiv, samlebåndsbasert metodikk, hvor brukt utstyr vaskes, tørkes, kvernes, granuleres og samles opp for videre bruk på en og samme plass, hvor betydelige tilpasninger og investeringer er gjort, for å besørge en høyest mulig kvalitet i alle steg av prosessen.

Resirkuleringsanlegget ScaleAQ Circular, på Hammarvika på Frøya.

Nye regler og økt kunnskap for en mer bærekraftig fremtid

ScaleAQ Circular vil også bidra positivt til å påvirke regelverk og standarder i bransjen i bærekraftig retning. Vi vil utvikle utstyr og metoder som kan bidra til å endre regelverket, slik at gjenbruk og resirkulering blir enklere. For eksempel vil vi dokumentere at resirkulert materiale kan benyttes i bærende konstruksjoner. Dette er en del av et viktig arbeid som gjøres i det grønn plattform-finansierte prosjektet SirkAQ som ScaleAQ sammen med flere partnere jobber med (sirkaq.no)

Denne satsingen er tett knyttet til FNs bærekraftsmål, spesielt målene om ansvarlig forbruk og produksjon, samt bekjempelse av klimaendringer.

Velkommen til den offisielle åpningen

Vi inviterer kunder, samarbeidspartnere, presse, studenter, politikere og ansatte til den offisielle åpningen av anlegget onsdag 25. september.

Program

12:00
Velkommen
Ved Ståle Sæther (Chief Operations Officer) og Hanne Digre (Chief Sustainability Officer)

12:15
Samarbeidspartner Hallingplast presenterer sin rolle
Ved Sverre Tragethon, Daglig leder 

Samarbeidspartner Norner presenterer sin rolle
Ved Jorunn Nilsen, Principal Researcher 

12:40
Kunde deler sin erfaring og betydningen for dem
Christian Bøe, Driftsleder Salmar 

13:00
Betydning for næringen og lokalsamfunnet
Ved varaordfører Ole-Morten Sørvik

13:15
Offisiell snorklipping
Ved varaordfører Ole-Morten Sørvik

13:30
Servering kake, kaffe, grillmat og mineralvann

14:00
Omvisning på anlegget frem til kl. 15:30

Vi ser frem til en spennende reise mot en mer sirkulær økonomi og håper at du vil følge oss på veien!